Kleuren Goud

Zuiver goud is van nature heel zacht en daarom wordt het niet gebruikt om een juwelen stuk te vervaardigen.  Daarom worden in de sieraden van goud legeringen gebruikt van zilver koper en zink om zo een hardere metaal van goud te creëren.  Vele  mensen denken dat goud is geel van kleur, maar er zijn meer kleuren verkrijgbaar.

De verschillende types van goud kleuren

Geel goud

Dit is de natuurlijke kleur van goud die op grote schaal wordt gebruikt om sieraden te maken. Het is een mengsel van zuiver goud met koper en zink. Geel gouden juwelen komen in 18K, 14K, en 9K, dit is een basering van het percentage van andere metalen mengsels. Het is de traditionele kleur voor bruiloft sieraden. Daarbij worden dan diamanten of andere edele stenen gebruikt.

Wit goud

Witte kleur is zeer populair geworden in de afgelopen jaren. Veel mensen kiezen de witte kleur van goud over de traditionele gele kleur. Het goud wordt gemengd met metalen zoals zilver, nikkel en palladium om de witte kleur te krijgen. Het wordt dan vaak bedekt met rhodium om een glanzend uiterlijk te bekomen. De populariteit van het witte goud gaat samen met die van aan de platina maar dan voor een goedkopere prijs.  De schittering van diamanten wordt veel beter in wit goud.

Rose goud

Rose goud wordt wanneer  het gemengd wordt met een hoog percentage aankoper. Hoe hoger het kopergehalte, hoe sterker de kleur. De rooskleurige tint van dit metaal geeft het een zeer aangename verschijning. Dit type kleur krijgt meer en meer populariteit bij de jonge koppels.

Groen goud

Een legering van zilver en goud waardoor je een groene kleur kan verkrijgen.

Blauw goud

Het is een legering van goud en indium.

Paars goud

Het is een legering van aluminium en goud. Het is brosser dan andere typen.

Juwelen Artwork